DESPRE NOI

În urmă cu câţiva ani ne-am mutat în satul Tunari, la doar 4 km de Bucureşti, din dorinţa de a trăi într-o zona mai liniştită cu un pic de curte pentru copii noştrii. Foarte repede am conştientizat sărăcia în care trăiesc unii copiii din această localitate, în zone in care apă curentă şi canalizarea nu există, iar la 7 dimineaţă în drum spre serviciu poţi vedea un copil de 4 ani cărând apă desculţ la -2 grade .

În acest context trist am început să îi ajutam cu haine, mâncare şi alte obiecte dar am înţeles că aceste acţiuni nu reuşeau să rupă cercul sărăciei: lipsa educaţiei generează sărăcie prin limitarea accesului adulţilor la locurile de muncă iar sărăcia îngrădeşte accesul copiilor la educaţie. Este evident că un copil flamand nu poate fi atent la lecţii, un copil murdar sau desculţ nu se va putea integra la grădiniţă/şcoală, un copil care nu merge la clasa zero cu greu face faţă în clasa I iar  dacă părinţii sunt analfabeţi atunci aproape sigur nu va termină clasa a II a. Fără acces la educaţie, copii vor fi condamnaţi să urmeze acelaşi drum că şi părinţii lor mărginit de sărăcie, analfabetism şi uneori chiar de infracţionalitate.

Motivată de situaţia acestor copii dar şi de dorinţa de a da ceva înapoi societăţii care m-a ajutat să mă dezvolt, înfiinţarea Asociaţiei pentru evoluţie ROTAS a venit că o continuare firească a dorinţei de a oferi o alternativă pe termen lung acestor copii, de a-i introduce într-o lume în care a avea ghetute în picioare iarnă este o normalitate şi nu un vis. Asociaţia ROTAS îşi propune să ofere copiilor defavorizaţi din localitatea Tunari o şansă la o educaţie normală, cu ajutorul căreia ulterior să îşi poată clădi un viitor mai bun.